Trimite-ne o cerere

Trimite

5 motive pentru care ți-ai dori să devii urban birder în această vară

Distribuie pe
Publicat în: 01 August 2017 Locație: Caro Resort

Vara asta evadează din locurile amenințate de caniculă și încearcă o sesiune de relaxare prin birdwatching! Fotografierea păsărilor oferă un spectacol fascinant din care nu lipsesc bucuria vieții și detaliile de culise. Iar dacă vrei să fii mai aproape de natură și să experimentezi, suntem ghidul tău!

Te bucuri de viața sălbatică în oraș chiar de la terasele în natură în București

Arta de a privi păsările este relaxantă, inspiratională și plină de povești. Și nu trebuie să iesi din oraș ca să începi explorarea! Te poți convinge singur urmărindu-le în Delta Văcăreștilor dar si pe garduri, în copaci sau de la terasele înconjurate de verdeață, cum ar fi terasa Glucoza  - unde ajungi ușor de la Mall Promenada.

Multe familii de păsări s-au adaptat de minune la peisajul urban și se simt excelent în prezența oamenilor. Cutreierând prin oraș, ai ocazia să le vezi și să-ți îmbogățești albumul de păsări sălbatice cu peste 175 de specii de păsări! Le poți admira oriunde dacă le acorzi atenția cuvenită.

Lumea îți aparține când îi poți vedea frumusețea!

La Caro ne considerăm norocoși că învățăm despre natură chiar din curtea noastră - iar acum poți și tu să o surprinzi! În fiecare zi, ne întâmpină panorama deltei în formare de pe Lacul Tei și suntem conștienti că putem să ne bucurăm de frumusețea ei doar dacă îngrijim și păstrăm intactă biodiversitatea florei și a faunei.

,,Omul e născut pentru fericire, la fel ca pasărea pentru zbor." (Vladimir Korolenko)

Și pentru că ne place să ajutăm speciile de păsări de pe lac să cuibărească sau să supraviețuiască, te invităm să-ti regăsești armonia în turul nostru de urban-birding! Urmează să descoperi ceva nou despre noi, despre păsări, despre natură, în general.

Descoperi lucruri fascinante despre păsări

  1. Prima impresie contează, de aceea, rațele sălbatice poartă în pene mici cristale, care reflectă diferit spectrul luminii albe și dau penelor o culoare vie.

  2. 10 metri de avânt înainte de a-și lua zborul - de atâta au nevoie lebedele pentru a alerga pur și simplu pe apă ca să pornească în zbor.

  3. Cel mai mare stârc din Europa măsoară 84-102 cm în lungime corporală, cu gâtul intins, și cântărește 1,5 kilograme.

Pasari salbatice

Înveți lecții de viață de la natură

La o simplă plimbare pe marginea lacului vezi încă de la început rațele sălbatice. Prima regulă: înotul are loc întotdeauna în cuplu! Rața înoată prima iar rățoiul o urmează. Zboară rapid, neregulat, cu întoarceri bruste, și foarte gălăgios, cu toate că măcănitul raței este întodeauna confundat de auzul uman cu ecoul pe care îl produce. Întâlnirea cu rațele-mame n-ai cum să o uiți! Mai ales dacă le surprinzi cum se dăruiesc bobocilor.

A doua regulă: supraviețuiește cel care știe să se adapteze. Dacă nu ai văzut un stol de lișițe în delta urbană, îți propunem să le descoperi vara asta. Sunt nelipsite din peisajul de la Caro, unde stau până la sfârșitul toamnei. Foarte asemănătoare cu rațele, dar înrudite cu cocorii, le vei recunoaște după pata albă de pe frunte. Dar și după comportamentul timid și prudent: când se sperie se ascund imediat sub apă sau se retrag într-un loc sigur. Dacă poți să fotografiezi puii mai rebeli, te poți considera norocos!

A treia regulă: afectivitatea aduce trăinicie în dragoste. Grațioase când stau, spectaculoase când zboară, lebedele ne oferă cele mai frumoase lecții de afecțiune. Păsări monogame, sunt recunoscute pentru relații de cuplu care durează în general mulți ani sau chiar toată viața. Din acest motiv, imaginea celor două lebede care formează o inimă a devenit un simbol al dragostei.

Timpul încetinește, peisajul e cuceritor și nu te mai saturi de liniștea și frumusețea naturii. A patra regulă: carpe diem! Pe domeniul Caro te vor încânta soarele alunecând pe apă și găinușele sălbatice, bâtlanii și stârcii pitici ocupați cu pescuitul.

Pasari salbatice

Îți exersezi ochiul de fotograf

Optica unei escapade urbane nu ar fi completă fără fotografiile în natură care nu au nevoie de Photoshop! Iar când vine vorba de fotografierea de păsări sălbatice, detaliile sunt cele mai importante. Poți începe să urmărești inițiativele SOR dedicate păsărilor pe plan local, iar pentru o perspectivă mai largă ai la îndemână sfaturile expertului David Lindo, acest ghid de vară și câteva trucuri de fotografie pe care să le exersezi odată ce ne vizitezi.

Și dacă vrei să vezi ceea ce nu este vizibil pentru ochiul liber, vom fi încântați să-ți împlinim dorința. Nu îți mai rămâne decât să vii la Recepția Caro unde îți vom împrumuta un binoclu profesionist. O să observi mai îndeaproape comportamentul păsărilor din curte și o să îți dorești să le revezi în fiecare vară.

Rămâi alături de noi

Alte oferte

Terasa La Hamace te invită la relaxare
Terasa La Hamace te invită la relaxare

Perioada: 01 Iulie 2020 - 15 Octombrie 2021

Terasa La Hamace te invită să te așezi retras, la umbra copacilor impunători, fie că vrei să te ralaxezi citind o carte, fie că îți dorești să stai în liniște cu gândurile tale.

Află mai mult

1 Mai Muncitoresc la CARO: De la Fabrica de Glucoză la industrial chic
1 Mai Muncitoresc la CARO: De la Fabrica de Glucoză la industrial chic

Perioada: 01 Mai 2020 - 01 Mai 2022

Locație: CARO

Am săpat puțin în arhivele noastre, în istoria Fabricii Naționale de Glucoză - clădirea care a stat la baza construcției Hotelului CARO - și am scos la iveală câte ceva despre povestea clădirii și a locului, și despre cum a ajuns de la Fabrica&

Află mai mult

calitate aer
Investim în calitatea aerului din București

Perioada: 24 Aprilie 2020 - 29 Aprilie 2022

Locație: Hotel CARO

Întreținerea unei suprafețe de spațiu verde cât mai generoase a fost una dintre primele și cele mai importante alegeri pe care le-am făcut în dezvoltarea proiectului CARO. 

Află mai mult

rezervă cameră
Tot ce e nou pe domeniul Caro direct la tine pe e-mail. Abonează-te acum!
Mă abonez
Avantaje la rezervări directe

Rezervă-ți camera pe site-ul nostru! Ai cel mai mic tarif garantat și bonusuri incluse.

Află mai mult
Awards
Social
Telefon +40-21-208 61 00
Fax +40-21-208 61 20
Adresă Bd. Barbu Văcărescu 164A, Sector 2, București, 020285